Hvordan smager Cuvée 222 MG?
Cuvée 222 MG har sin helt egen karakter og er kun produceret i et meget begrænset antal på 1000 magnumflasker. Ideen bag Cuvée 222 MG var at finde den perfekte balance mellem to vintage årgange. Efter mere end 10 års lagring i kælderen er A. Robert meget stolte over at kunne frigive den unikke champagne. Som altid er druerne høstet med håndkraft, og kommer fra egne marker.
De to vintageårgange som blendet består af er årgang 2006 og årgang 2008. Druerne er Pinot Noir og Chardonnay. Chardonnay druerne bliver høstet fra området ved Côte des Blancs, Vertus, og deres Pinot Noir druer bliver høstet fra området ved Vallée de la Marne, Fossoy. Serverings temperaturen bør være på omkring 10-12 grader.
Læs mere om A. Robert champagne her.
Vinmarkerne hos ejendommen Champagne A. Robert breder sig fra Marne-dalen til Côte des Blancs i Champagne. De ejer selv i alt 68 marker, hvoraf flere har Premier Cru-status. I vindistriktet vokser de tre mest benyttede druesorter i Champagne: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Alle deres champagner lagres minimum fire år på flaske, inden de frigives fra vinkælderen. De bruger både rustfrie ståltanke og egetræsfade til lagring. Egetræsfade tilfører mere kompleksitet til champagnen.
Du kan finde A. Roberts egen hjemmesie her.