Bemærk, at vi holder åbent med vores normale åbningstider den 14., 15. og 16. april. Den 17., 18. og 21. april holder vi lukket pga. påske. Vi har åbent for afhentning lørdag den 19. april fra kl 12-15, som vi plejer.
Rom fremstilles normalt ved at fermentere og destillere sukkerrørssaft eller melasse. Processen skaber en alkoholholdig væske, som efterfølgende lagres i egetræsfade for at udvikle sin karakteristiske smag og farve. Efter lagringen har rommen en alkoholprocent på op til 90%. Inden den bliver fyldt på flaske, bliver den fortyndet ned med vand, indtil den har en abv på 40-43%.
Oprindeligt stammer rom fra de kanariske øer, men i dag bliver spiritussen fremstillet overalt i verden. Det har en rig historie, og mange forskellige smagsvarianter.
Rom kan nydes på mange måder. Nogen foretrækker at drikke den rent, andre bruger den som en vigtig ingrediens i cocktail som Mojito, Daiquiri eller Piña Colada.